Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Django Riff fortsätter övertyga

Foto: GERARD FORNI
Foto: GERARD FORNI

Han är en av de bästa, kanske till och med den bäste i D-kullen.
Under söndagen vann Django Riff Grupp II-loppet Prix Jacques de Vaulogé på Vincennes.

Publicerad:

Philippe Allaire tar fram den ena stjärnan efter den andra. Django Riff har gjort allting rätt så här långt i karriären och under söndagen tog han livets tolfte seger i 19:e starten. Tillsammans med Yoann Lebourgeois blev upplägget, som vanligt, offensivt. Utvändigt ledaren byttes ut mot ledningen en bit in i loppet. Det var jämn 1.14-fart under vägen och i sista sväng såg Django Riff en aning plågad ut, samtidigt som i rygg travandes Diablo du Noyer såg stark ut för William Bigeon. Över upploppet däremot visade Django Riff sin fina inställning och gick undan med säker längd på tiden 1.14,5/2.700 meter. Segern var värd 54.000 euro.
2.700 meter är en distans som Django Riff verkar trivas ypperligt över. Det var fjärde gången han var ute över den dryga distansen och det var också fjärde vinsten. Dessutom var söndagens triumf Django Riffs tionde Grupp-seger.
Äger Django Riff gör Elisabeth Allaire och pappa till treåringen är Philippe Allaires tidigare storstjärna, Ready Cash.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.