Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dörren till Prix d'Amerique definitivt stängd för Delicious

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

I måndagens liveshow på Equidia var Prix d'Amérique-hete Daniel Redén gäst och det snackades så klart om hans kvartett som kvalat in och om hur han skulle bära sig åt för att besegra den franske storfavoriten och titelförsvararen Bold Eagle.

Publicerad:

Då slängde Daniel Redén lite skämtsamt in Delicious U.S. i leken. Stallets trippla världsrekordhavare och Årets Häst i Sverige 2015 laddades mot Prix d'Amérique i höstas, men fick nya magbekymmer och de franska storloppsplanerna fick läggas på is. 

I slutet av december åkte hon så ner till Paris och Grosbois, utan att Daniel Redén hade någon jätteplan för sitt favoritsto. Dessvärre fortsatte oturen att förfölja henne. 

– På vägen ner insjuknade hon igen och de var tvungna att ta in på ett hästhotell i Holland. Som tur var låg en hästklinik i anslutning och det konstaterades att hon nästan drabbats av transportsjukan. En mycket allvarlig sjukdom. Jag hyrde en bil i Paris och körde så fort jag kunde till henne, berättar Redén när Travronden besöker Pierre Vercruysse borg på ”Grobban”, där Stall Zet sedan 1,5 år hyr in sig. 

– Men hon repade sig som tur var, säger han och pekar på ett litet brunt huvud som piggt tittar ut ur en av boxdörrarna.

Åttaåringen joggas med jämna mellanrum, men Daniel berättar att hon ligger en bit efter de andra inkvalade Prix d'Amérique-hästarna i grannboxarna. Redén skämtade vidare i Equidia-programmet att hon inte behövde vara fulltränad. Bara hon var med fram till upploppet så skulle det vara ”lugnt”.

Men även om Delicious U.S. som av ett mirakel skulle hitta toppformen på bara några dagar får hon inte vara med näst nästa söndag. I Prix d'Amérique-propositionen står närmligen att läsa att en häst måste ha deltagit i ett tävlingslopp senast den 1 oktober för att vara med. Delicious U.S. senaste framträdande var den 24 september.

– Vi får ladda henne mot sommarens storlopp i Norden istället, berättar Daniel Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.