Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dräktigt sto skuren med vasst föremål: "Vidrigt"

Foto: PRIVAT
Sophie Ställberg och Aberfeldy. Foto: PRIVAT

Natten till onsdagen blev Sophie Ställbergs sjuåriga sto Aberfeldy skuren i slidan med ett vasst föremål av en eller flera obehöriga. 
– Vi är tacksamma över att hon lever, säger Rommetränaren som har polisanmält den otäcka händelsen. 

Publicerad:

Det var på onsdagsmorgonen som Sophie Ställberg och hennes sambo gjorde den otäcka upptäckten. Någon eller några obehöriga hade tagit sig in i Aberfeldys hage, och skurit det dräktiga stoet med ett vasst föremål. 
– När vi kom ut till hagen så blödde hon kraftigt och vi tog henne direkt till veterinärkliniken. Veterinären konstaterade att hästen utsatts för två kraftiga snitt inne i slidan med ett vasst föremål, säger Sophie Ställberg. 
Aberfeldy var dräktig men både hon och fölet ska ha klarat sig.  
– Med tanke på omständigheterna så är hon okej, det hade kunnat vara mycket värre. Vi är tacksamma att hon lever.
– Hon ska föla i slutet av maj och uppstår det inga komplikationer ska hon hinna läka till dess. Men det är klart att hon är skärrad och har ont. 

Hur känner man i ett sånt här läge?
– Det är väldigt mycket känslor. Man blir arg, ledsen och orolig. Det är vidrigt hur en människa kan få för sig att skada ett oskyldigt djur, det övergår mitt förstånd. 
Händelsen är polisanmäld. 
–  Personen verkar vara kapabel till det mesta och detta är nog ingen engångsföreetelse. Jag vill varna alla i närheten på att det finns en sån här människa i området och det är viktigt att vara extra uppmärksam, säger Ställberg.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.