Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Drömmen är att resa till Paris"

Foto: Eirik Stenhaug, Equus media
B.B.S.Sugarlight och Kristine Kvasnes i montétest. Foto: Eirik Stenhaug, Equus media

Under onsdagen testades den norske stjärnan B.B.S.Sugarlight i monté med Kristine Kvasnes på ryggen. Ett test som föll väl ut enligt tränaren Fredrik Solberg.

Publicerad:

Fredrik Solbergs stjärna B.B.S.Sugarlight kan gå en intressant framtid inom monté till mötes. Under onsdagen testades hästen under sadel tillsammans med Kristine Kvasnes.
– Drömmen är att resa till Paris med honom under 2018. Jag hoppas först kunna starta honom i ett vanligt lopp i Halmstad, men efter det kan det bli aktuellt att anmäla till ett lopp i monté på Solvalla. Jag vill se att han fungerar när det gäller som mest. Träningen idag på Bjerke gav mig ett gott svar. Han var mjuk och smidig, säger delägaren och tränaren Fredrik Solberg.

I sadeln satt Kristine Kvasnes:
– Han lärde sig med tiden och avslutade riktigt bra. Jag är helt säker på att han kommer att tända till när han får chansen under sadel och han kommer upp bakom startbilen och får hästar på båda sidor om sig. Han visade upp att han har farten i sig idag och dessutom kändes han smidig och spänstig, sade hon.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.