Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Drömmen finns kvar"

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Det är ganska exakt två och en halv månad kvar till Prix d'Amérique på Vincennes. Daniel Redén berättar för Travronden om hur läget är med stallets stjärnhäst Delicious U.S. och om det kan bli något Frankrikeäventyr för det sjuåriga stoet.

Publicerad:

Världsrekordhållarinnan Delicious U.S. drabbades av ett otäckt bakslag under vårkanten och hästen missade ett av årets stora mål, Elitloppet. Kampen tillbaka har varit tuff för Daniel Redéns ögonsten, som i nuläget ståtar med nio raka segrar, men hästen gör hela tiden framsteg. Många traventusiaster drömmer om att få se hästen i Frankrike i vinter och i synnerhet mot Nuncio och Bold Eagle i Prix d'Amérique i slutet av januari.
– Det gör även jag, men vi tar det väldigt, väldigt försiktigt med henne. Hon går jobb lite lätt hemma, men i mitt huvud har jag just nu lagt bort Frankrikeplanerna med henne för en stund. Men skulle det sedan bli så att hon är redo är det självklart en megabonus. 

Delicious U.S. blev namnet på allas läppar när hon under fjolåret sprang nytt världsrekord i Bollnäs. Fredagen den 14 augusti fullkomligt kutade hon runt 1000 meters-ovalen på 1.08,6a/1.640 meter tillsammans med Örjan Kihlström i sulkyn.
– Just nu tränar jag henne som att det är vilken dag som helst i hennes liv, sedan får vi se om hon kommer tillbaka fullt upp och får tillbaka musklerna igen. Men det är ingen som helst fara med hästen och hon mår bra. Hon är hela tiden glad och pigg i hagen och det är positivt. Stegen till några B-lopp och Prix d'Amérique är dock långa, även om drömmens finns kvar.

På söndag går ett av Daniel Redéns stora Frankrikehopp, Propulsion, ut i Prix de Bretagne på Vincennes. Är hästen bland de tre främsta i det loppet är han per automatik direktkvalificerad till Prix d'Amérique.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.