Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Drömmer om Prix d'Amérique

Foto: JEANNIE KARLSSON
Foto: JEANNIE KARLSSON

Conrad Lugauer har haft en strålande inledning på 2015. Ändå har inte stallets stjärnor börjat röra på sig på allvar. Marc Elias ger Travronden senaste nytt och planerna för Spartan Kronos och Calvin Borell.

Publicerad:

Spartan Kronos avslutade treåringssäsongen med en ”nolla” i uttagningen till det Italienska Derbyt.
– Han började växa i samma veva och det inte den bästa uppladdningen. Hästen har som sagt var växt och är ett nummer större i år. Träningen har annars flutit på som vi har velat och det ser väldigt intressant ut inför fyraåringssäsongen. Vi har anmält honom till ett V75-lopp för fyraåringar i Norge i slutet av mars, och därefter väntar flera spännande lopp, bland annat Kungapokalen. Fysiskt sett ser han bättre ut än Calvin Borell och kapacitetsmässigt är han inte så mycket sämre som det känns, säger Conrads son Marc Elias.
Calvin Borel gjorde att topplopp i V75-försöket på Jägersro bara för att galoppera dubbelt i finalen på Solvalla.
– Att han kan galoppera vet vi, men att han felade dubbelt var överraskande även för oss och vi misstänkte att något var fel. Veterinären hittade mycket riktigt lite känningar i framknäna, men också i vänster bakknä, vilket säkert förklarade galopperna. Hästen är så pass bra i grunden att han inte behöver starta på för att hitta formen. Det viktiga är mer att han är fräsch och tål träningen, för då kan han säkert göra bra ifrån sig direkt när han kommer ut. Vi har siktat in oss på sommaren och Frankrike känns intressant med tanke på att Calvin passar bättre över långa distanser. Det stora målet är dock att få med honom i Jubileumspokalen på Solvalla och den långsiktiga drömmen är förstås Prix d'Amérique om några år, säger Marc Elias.
Halvt på skämt och halvt på allvar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.