Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel lycka för Lindberg

Foto: Lennart Kihlman/ALN
Kristian Lindberg vann championatet i Arvika i år och handlade miljonköp på Wenngarn Yearling Sales under måndagen. Foto: Lennart Kihlman/ALN

Årjängstränaren Kristian Lindberg kan blicka tillbaka på riktigt fina dagar. I söndags säkrade han championtiteln i Arvika för andra året i följd och under måndagen säkrade han ett miljonköp på Wenngarn Yearling Sales.

Publicerad:

Årjängstränaren Kristian Lindberg säkrade championtiteln i Arvika för andra året i följd. Detta efter att ha plockat hem en trippel under banans sista tävlingdag för året.
– Det är så klart himla skoj. Det är en liten bana, men det har uppmärksammats mycket vilket är trevligt så klart och det gäller att synas så mycket som möjligt. Självklart måste jag göra ett försök för tredje raka nästa år, säger Kristian Lindberg.

Du går mot rekordår både som tränare och kusk, dina tankar kring 2017 som helhet?
– Hästarna har löpt bra och jämnt hela året, även om vi ett tag hade lite stolpe ut och inte vann så många lopp. På senare tid har vi vunnit en del på rikstoton och det ger så klart lite eko. Jag är nöjd med materialet i stallet och det har med tiden sakta, men säkert förbättrats. Det är inspirerande att ha fina hästar att jobba med.

I framtiden, vad har du för målsättning?
– Det är svårt att sätta upp några direkta mål, men det gäller att göra så gott man kan hela tiden. Självklart vore det roligt att få vara med i någon större final någon gång.

Wenngarn Yearling Sales ägde rum i början av veckan och du inledde med två storköp. Bland annat hingsten Bailamos (e. Cantab Hall–On Her Toes) för 320.000 kronor?
– Hästen har en fin stam och jag tycker att individen var tilltalande. Han rör sig fint och är en korrekt och fin häst.

Sedan slog du på stort och köpte in hingsten Gaylord Am (e. Muscle Hill–Deesse d'Inverne) för 1.100.000 kronor?
– Jag var nere och besiktigade hästen tidigt i våras och har haft koll på honom under en längre tid. Jag har den ett år äldre systern i träning som jag är väldigt nöjd med. Precis som med Bailamos så rör sig den här hästen väldigt bra och är en riktig löpare. Det var många saker som gjorde att vi föll för honom.

Besöker du Wenngarn även under tisdagen?
– Ja, jag håller på och besiktigar i detta nu. Det gäller att vara här och synas och det är trevligt att träffa folk och knyta nya kontakter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.