Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dunder fixade en dubbel

Foto: Mikael Wikner
Foto: Mikael Wikner

Robert Dunder hade en lyckad kväll då hemmabanan Umåker körde sin årspremiär.
Han ordnade en dubbelseger inom V64-omgången.

Publicerad:

Han inledde med att visa upp femåriga Zooropa (e. Raja Mirchi-Blend Of Gold) i en strålande författning på isbanan. Från tredje ytter lyfte Dunder ut henne på sista bortre långsidan och på bara ett par hundra meter satt ekipaget i ledningen. Sedan kunde ingen hota Zooropa in på upploppet. Segertiden blev 15,1/1640.

– Det gick väldigt på borte långsidan. Det kändes nästan som om de andra stod stilla. Hon har verkligen börjat hitta sig själv och jag trodde på förhand att hon skulle göra en bra insats ikväll, sa Robert Dunder till Travronden.

Han vann också V64-4 med Maria Bodins Kahlua Bishop (e. Andover Andover-Hilda Bishop) efter att ha fått överta ledningen efter 500 meter.

– Egentligen tror jag inte att ledningen är det bästa för honon utan han fungerar bättre med att få ett lopp i ryggar. Men jag tyckte att jag hade bästa hästen i loppet och nu vann han pliktskyldigt från ledningen, sa Robert Dunder.

I kallblodsloppet blev det en östersundsskräll då Kim Metsälä kunde styra nioåriga Euforia (e. Moe Odin-Ebba Bus) först över linjen efter en stark avslutning på 27,8/2160. Det blev en lite enklare väg fram till segern då jättefavoriten Faks Nils med Jan Ove Olsen blev kraftigt störd då han skulle attackera 700 meter från mål.

Skellefteåekipaget Zorro Swing/Jens Eriksson hade bästa spurten i Januarisprintern då de kunde ta sig förbi ledande Jeppas Picasso i sista steget.

– Det var ganska tuff körning på långsidan så jag anade att det kanske kunde bli trötta ben på täthästarna. Vi får se framöver om vi kan hitta något lopp i V75 med honom, sa Jens Eriksson.

Ove A Lindqvist gjorde illa sig då Grace Occagnes reste sig innan V64-4 kunde släppas iväg. Hästen ströks och Ove A Lindqvist haltade ifrån banan.

– Både jag och hästen fick lite småblessyrer, men det gick relativt bra. Jag fick en smäll på benet och jag känner att det är fullt i skon nu så det har väl runnit ner lite blod i den. Jag får kolla upp hur det ser ut, sa Ove A Lindqvist.

Men Lindqvist satte sig upp igen och vann sista V64-avdelningen med Lennart Frölander-tränade Toutre (e. Self Possessed-Ninamar). Ekipaget vann trots en resa utvändigt om ledande favoriten Global Well Off.

– Egentligen ville jag inte ha dödens, men jag kände att han borde kunna vika ihop ett sånt här gäng på sin form, sa Ove A Lindqvist.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.