Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-finalist till Westerholm

Foto: Matilda Öhrman
Nicklas Westerholm har fyllt på stallet. Rommetränaren har nu 61 hästar på sin lista. Foto: Matilda Öhrman

Tre segrar varav en i försöket till korta E3 där det sedan blev en femteplats i finalen på Romme. Efter ett lyckat fjolår har On Track Banditen haft det motigare den här säsongen och nu byter hingsten regi.

Publicerad:

Fyraåringen lämnar Magnus Jakobsson efter drygt ett år på Färjestad. Ny tränare är Rommes Nicklas Westerholm.
– Han kom i måndags. Ägaren har två hästar hos mig sedan tidigare – Colbert och Diego di Quattro – och måste uppenbarligen varit nöjd med vad vi har tillfört dem, säger Nicklas Westerholm.

Efter fem segerlösa starter under året vann On Track Banditen på Momarken i början av juli. Tanken var sedan att hästen skulle ha startat under Axevallas trippeltrav, men då fick han strykas.
– Han fick åtgärdas, därav strykningen. Jag har inte lagt så stor vikt vid det nu utan försöker att bilda mig en egen uppfattning om hästen. Vi får se hur han känns när vi börjar träna framöver, men han verkar pigg och glad i alla fall, säger Westerholm.

Vad vet du om honom sedan tidigare?
– Jag har faktiskt väldigt bra koll på honom. Jag såg honom redan som tvååring och sedan fastnade jag för honom när han kvalade till E3. Han har en väldigt lätt och fin gång samtidigt som han är explosiv och förnuftig.

Dystert besked om elitloppshästen

Nicklas Westerholms träningslista rymmer nu 61 hästar. Nyligen anslöt även en rikstotomeriterad trio från Peter G Normans stall – Castleman, Predicition och Scarlets Mirakel. Dessutom närmar sig tvåfaldige miljonären Speed Delicious, som tidigare tränades av Westerholms pappa Robert Bergh, en återkomst till tävlingsbanan.
– Speed Delicious ska kvala på Romme nästa lördag. Jag hoppas att han gör det på ett bra vis och sedan är tanken att han ska få tävla på i guld i höst. Han har inga startpoäng nu, men har gått väldigt bra innan, säger Westerholm och fortsätter:
– Hästarna från Normans stall verkar fina och har ju meriter från V75. Sedan tror jag mycket på Kalashnikov som ännu inte har kommit till start för mig. Han var väldigt nära nu i juli, men fick problem med magen så jag har fått vänta ut honom. Han känns väldigt kapabel för klassen i alla fall.

Hur står det till med fjolårets elitloppsdeltagare Tjacko Zaz som du fick in i träning i höstas?
– Inget vidare. Han är inte körd en enda gång på åtta månader. Han var i dåligt skick när han kom och vi har inte lyckats göra något åt det än så länge. Det blir fortsatt vila så får vi se vart det tar vägen. Vi ligger väldigt lågt med honom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.