Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-vinnare till Kylin Blom: "Ska bli spännande"

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Oskar Kylin Blom har fått in Calamara's Girl i träning. Foto: Maria Holmén/TR Bild

Första året som proffstränare har varit framgångsrikt för Oskar Kylin Blom. Nu har han fått ytterligare ett spännande nyförvärv i stallet.
– Det är en häst med mycket kapacitet, säger han.

Publicerad:

Antonio Tabac har gett Oskar Kylin Blom en pangstart på proffstränaräventyret. Träningslistan växer hela tiden och nyligen fick han in E3-vinnaren Calamara's Girl i träning. Stoet kommer närmast från Svante Båth.
– Hon kom till mig i onsdags. Jag fick en förfrågan från ägarhåll om jag var intresserad så i onsdags efter tävlingarna på Solvalla hämtade Emilia upp hästen. Jag har inte hunnit med att köra hästen i jobb ännu utan hon har bara fått ta det lugnt efter flytten, säger Oskar Kylin Blom.

Hur lyder närmsta planerna?
– Hon får träna på hemma innan vi bestämmer oss. Jag kommer att gå igenom henne för att få en bild av var hon står och så lägger vi upp matchningen efter det. Hästen har inte preseterat allt för mycket på sistone så målet blir att hon ska hitta motivationen igen. Det ska bli spännande. Det är en häst med mycket kapacitet.

Calamara's Girl noterades för fem segrar på 25 starter hos Svante Båth och har hittills i karriären sprungit in 1.643.060 kronor.

45 hästar har Oskar Kylin Blom på träningslistan i dagsläget. Stallet växer hela tiden och snart har Gävletränaren plats för ytterligare hästar.
– Jag har blivit lovad tio boxar till om en månad. Stallet ökar hela tiden och det är jättekul. Det är sjukt inspirerande. Jag har mycket yngre och lovande hästar i stallet och hoppas att få roligt även nästa år.

Hur är läget med Antonio Tabac?
– Jättebra. Han känns otroligt fin efter segern i Örebro och jag har ingenting att klaga på. Det ska bli väldigt spännande att åka ned till Holland med honom och få se hur han hävdar sig mot internationella hästar.

11 november startar Antonio Tabac och Oskar Kylin Blom i Prijs der Giganten i Holland.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.