Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter den svåra skadan – nu gör han comeback

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Claes Svensson gör kuskcomeback nu på måndag. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Efter ett jobbigt skadeuppehåll på 2,5 månader gör Claes Svensson comeback i sulkyn på måndag.

Publicerad:

Det var hemma på gården som olyckan var framme för Claes Svenssons del den 13 februari. Vaggerydtränaren blev sparkad i samband med att han skulle komplettera med en höbal på en av utedrifterna. Claes fick smällen rakt i bröstet och ådrog sig flera olika skador.
– Men levern är det som varit mest bekymmersamt. Jag har fortfarande inte kört häst, men känner mig bättre och redo för att komma igång och tävla lite igen. I dag fick jag också klartecknet som jag väntat på från läkaren, berättar Svensson.

Den sistnämnde har bara kört tre lopp i år, det senaste den 11 februari. Däremot har det blivit fem segrar och 277.500 kronor till stallet så här långt under 2019.
– Det var en allvarlig skada som jag drabbades av, men som jag ska kunna bli helt återställd ifrån. Det gäller dock att lyda vad läkaren säger och nu såg det tydligen bra ut på sista magnetröntgen. Så nu kör jag Whisky Akema i Halmstad på måndag.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.