Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elias vann lärlingseliten

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Marc Elias och Toddler – årets vinnare av lärlingseliten. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Nytt rekord i starten före och nu putsades noteringen ytterligare. Marc Elias och Toddler tog hem lärlingseliten på 1.10,7.
– Det här är det största man kan vinna som lärling, sade Elias efter segern.

Publicerad:

Uppohoppa i ledningen, Louie Brodde på utsidan och Toddler (e. From Above) i tredjespår. Årets upplaga av lärlingseliten såg tre hästar närmast i bredd vid upploppets början. Louie Brodde kopplade greppet om ledaren, men kunde inte svara Toddler som kom med högst fart längst ut.
– Det här var helt sjukt. Jag hade som mål att vinna det här loppet, men att göra det i dag, det trodde jag inte, sade Marc Elias efter segern med pappa Conrad Lugauers häst.

Sexårige Toddler matchades tidigare mest över längre distanser, men har visat sig vara en duktig sprinter. Tidigare i månaden vann han på 1.11,3a/1.640 meter Jägersro och nu skrevs segertiden till 1.10,7 över samma distans.
– Jag trodde inte att han var en så bra sprinter, men Marc övertalade mig, berättade Lugauer som var stolt i vinnarcirkeln.
– Jag vet hur mycket som står på spel och jag imponeras av ungdomarna som kan hantera att köra lopp inför publiken och med så mycket pengar i potten. Marc kunde inte köra ett bättre lopp. Han fick bra position och attackerade i rätt moment.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.