Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppet: Kongressen sålde slut på rekordtid

Foto: Maria Holmén/Travronden
Biljetterna till söndagen på Kongressen tog slut på rekordtid. Foto: Maria Holmén/Travronden

2017 var första året som Solvalla enbart använde sig av onlineförsäljning gällande restaurangbiljetterna till Elitloppet. Och det har slutat i stort sett felfritt, meddelar Solvallas restaurangchef Morgan Lydebring.
– Biljetterna till Kongressen på söndagen tog slut på 30 minuter.

Publicerad:

Tidigare har det gått att boka biljetter till Solvallas restauranger under Elitloppshelgen via telefon. Fram till i år. Till 2017 års helg har det endast gått att boka biljetterna online, något som fungerat bättre än förväntat menar Solvallas restaurangchef Morgan Lydebring.
– Det har varit fantastiskt och en helt ny värld som öppnat upp sig för oss. Det hela har gått väldigt smidigt och på det stora hela har det löst sig väldigt bra. Vi väntade oss bra mycket fler problem än vad som uppkommit, säger han.

De hetaste biljetterna som var ute till försäljning är till Kongressen under söndagen. De tog slut på rekordtid.
– De var slut på 30 minuter. Tidigare har det tagit uppemot en och en halvtimme innan de sålt slut. Processen går mycket snabbare nu helt enkelt.

Har det gått som förväntat tycker du?
– Första parkett på lördagen trodde jag skulle ta slut fort, men där finns det fortfarande platser kvar. Det kan bero på att det är ett nytt moment att biljetterna betalas direkt istället för att man som tidigare ringer och bokar upp platser och får en räkning hemskickad till sig. Det var ett otroligt administrativt jobb för oss som vi sparar in massor av resurser på.

Vad finns det för biljetter kvar just nu?
– Det finns fortfarande lite platser kvar på Valla Krog båda dagarna. Sedan har vi en ny kategori som heter Målcafé med skymd sikt, det är en helt ny produkt som vi också trodde skulle ta slut idag. Men där finns det fortfarande biljetter kvar. Sedan har vi lite biljetter kvar till Första parkett under lördagen och detsamma gäller Festvåningen och BBQ-buffén samma dag. Under söndagen är det mesta slut, allt förutom Målcaféet och Valla Krog.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.