Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppet: Nytt besök från södra halvklotet?

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Anders Malmrot har nyzeeländske Speeding Spur på elitloppsradarn. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Australiska Maori Time gjorde den långa resan i år, nu är kretsen runt nyzeeländske Speeding Spur sugen på att göra samma sak. Sjuåringens ägare vill starta i Elitloppet nästa år och Solvallas sportchef välkomnar utspelet.
– Det är alltid roligt när snacket går, säger Anders Malmrot.

Publicerad:

Petite Evander, Pride of Petite, Special Force, Lyell Creek och Sundons Gift. Elitloppshistorien rymmer en skara hästar födda i Nya Zeeland och nästa år växer sällskapet med ytterligare en medlem. Åtminstone om ägaren till Speeding Spur får som han vill. 

I tisdags vann den nyzeeländska sjuåringen ett grupp I-lopp i Christchurch på tiden 1.13,9a/1.980 meter och efteråt deklarerade Andrew Grierson att siktet är inställt mot Elitloppet.
– Vi vore dumma om vi inte tittade på det. Det är ett inbjudningslopp, men jag är ganska säker på att de kommer att kolla hit, sade Grierson till The Informant.

"Jag ska absolut följa hästen"

Artikeln har nått Anders Malmrot och Solvallas sportchef välkomnar Griersons utspel.
– Det är alltid roligt när snacket går och jag såg loppet på Youtube. Jag kan inte bedöma kvaliteten på hästen än, men det är jätteroligt att de är intresserade, säger Anders Malmrot.
– Även om det inte lyckades med Maori Time i år är det värt otroligt mycket med en sådan krydda. Sedan måste jag givetvis tro att hästen i fråga har möjlighet att gå till final. Jag bjuder inte in någon bara för sakens skull, men jag ska absolut följa Speeding Spur framöver.

Och det kan Malmrot göra redan på fredag, nyzeeländsk tid. Då startar Speeding Spur (e. Pegasus Spur) nämligen i ett grupp I-lopp över 3.200 meter, även denna gång i Christchurch.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.