Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshäst allvarligt skadad

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

En av Sveriges främsta hästar de senaste åren, kan ha gjort sin sista start.

Publicerad:

Det är Stefan Melander som meddelar att sin stjärna Volstead, kan ha gjort sin sista start. Hästen som var med i Elitloppet 2016 och 2018, och därimellan vann Sweden Cup 2017, skadade sig under gårdagen.

– Hästen gick ett rutinjobb på rakan på gården, galopperade och sedan var han rejält halt alltså. Det är otroligt tråkigt, på en så fin häst, men vi får se hur allvarligt det är i morgon när han ska undersökas av veterinär, säger Stefan Melander och fortsätter.

– Vad som hände är svårt att svara på, men han kan ha vrickat sig eller liknande. Men så som det känns nu kan tävlingskarriären vara över. Känslan var att hästen var på väg mot ett jättebra år, han kändes jättefin senast. Så det här var tråkigt. Men är det så att veterinären kommer med negativt besked, får vi ta upp avelskarriären istället. Men vi får se hur det ser ut med Volstead under morgondagen.

Volstead har tjänat drygt 5,8 miljoner och vunnit 23 lopp på 72 starter. Kungapokalen och Sweden Cup är de främsta triumferna under karriären för numera åttaårige hingsten efter Cantab Hall.

Hästen gjorde årsdebut så sent som förra veckan och slutade då oplacerad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.