Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshäst till Nicklas Westerholm

Foto: Matilda Öhrman/Travronden
Tjacko Zaz kommer i framtiden att tränas av Nicklas Westerholm. Foto: Matilda Öhrman/Travronden

Rommetravets Nicklas Westerholm har fått in ett högintressant nyförvärv i stallet. Det handlar om en femårig valack som fanns med bakom startbilen i Elitloppet i år.

Publicerad:

Hästen det handlar om är femårige Tjacko Zaz (e. Crazed) som imponerade mycket under våren. Hästen ståtade ett tag med fem raka segrar och i årsdebuten på Åbytravet den 29 april kutade han snabba 1.09,5a/1640 meter. En prestation som sedermera gav honom en plats i årets Elitlopp där det dessvärre blev galopp. Förutom Tjacko Zaz har ägarna, Kings Arms i Avesta AB, även flyttat hästarna It’s Showtime Zaz, Patricia Zaz och Vincent Zaz till Nicklas Westerholm.

– Det är ju jättestimulerande få en häst i Tjacko Zaz klass i träning. Han har dock tyvärr dragit på sig en skada, och behöver opereras, därefter en rehabilitering på några månader. Men vårt mål är att starta honom igång under nästa vår och att han räcker långt i de större sammanhangen har han ju tidigare visat. Tjacko Zaz ägs av Haydo Haidos förtetag Kings Arms i Avesta AB och vi fick totalt fyra hästar (Tjacko Zaz, It’s Showtime Zaz, Patricia Zaz och Vincent Zaz) i träning häromdagarna från Haydo. Från tidigare har vi haft Going for Gold Zaz redan hos oss, och det är jättekul att en lokal storhästägare vill sätta mestadels av sina hästar i träning hos oss, säger Nicklas Westerholm till Dalatravets hemsida.

Tjacko Zaz har tagit tio segrar på 36 starter och sprungit in 1.121,381 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.