Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppshästar i Boden

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Elitloppstvåan Propulsion är titelförsvarare i Boden. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Redan i dagsläget har Bodentravets David Zimmer tre Elitloppshästar ”klara” till Norrbottens Stora Pris den 17 juni. En Prix d'Amerique-deltagare ligger också bra till!

Publicerad:

Vi skriver ”klara” eftersom ingenting i princip är säkert förrän startlistan blir klar nu på söndag. Men David Zimmer har fyra hästar som han i nuläget betraktar som startande i Norrbottens Stora Pris. Det handlar om Daniel Redéns titelförsvarare Propulsion och stallkamraten In Vain Sund. Båda dessa deltog i Elitloppet och Propulsion tog en mersmakande andraplats. Även finske Elian Web var med i Elitloppet, men fastnade i sitt försöksheat.
– Det är roligt att Elian Web nu aviserar start i Boden, han känns nästan som en hemmahäst för oss. Reijo Liljendahl vill också ha med Nadal Broline i vårt stora lopp. Det känns väldigt häftigt att vi även i år kan bjuda på ett förstapris på en miljon kronor och att intresset från tränarhåll är så pass stort. Jag tror att vårt banunderlag och det speciella arrangemanget i Midnattssolen är framgångsfaktorer, säger David.

Vilka hoppas då Zimmer på i övrigt? Tio hästar får plats bakom bilen och det finns möjlighet att dela ut två wildcards.
– Det ska i sådana fall göras i samråd med ST. Förra året delade jag ut ett wild card till Rocky Winner efter att denne slagit till med banrekord i starten före Norrbottens Stora Pris. Men wildcards är ett trubbigt instrument att använda sig av, så det gäller att tänka till ordentligt.

Elian Web är högprioriterad och lär få ett wildcard om startpoängen mot förmodan inte skulle räcka till. David låter även sugen på att precis som i fjol få Sofia Aronssons Anna Mix till Boden (femma då).
– Sofia tyckte att Anna Mix var bättre än förväntat senast och hästen kom sedan inte med i Jämtlands Stora Pris eftersom startpoängen inte räckte till (2.790 poäng). Jag ska ta ett snack till med Sofia, men jag anser att loppet skulle stärkas med en Prix d'Amerique-deltagare i fältet som dessutom borde vara ännu bättre med loppet i kroppen.

Mera då?
– Jag vet att Lutfi Kolgjini har ambitionen att komma hit med Mosaique Face, men här bestäms förstås mycket på lördag i Östersund. Det samma gäller Dan Widegrens Spring Erom.

Nuncio då?
– Jag drömmer om Nuncio, utan att ha allt för stora förhoppningar. Om Melander kommer med honom vet jag inte vart jag tar vägen. Det blir i sådana fall det största jag varit med om hittills!

På söndag eftermiddag vet vi det exakta utseendet på fältet i Norrbottens Stora Pris. Noterbart är att hästarna som startar i Oslo Grand Prix nu på söndag inte får vara med i Boden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.