Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Elitloppstreans mäktiga comeback – på topptid

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Nadal Broline bjöd på en lysande årsdebut – men tränaren är tveksam till Elitloppet.

Publicerad:

Tisdagskvällen på Solvalla fick en mäktig avslutning. Perfect Spirit satt i ledningen inför slutrundan med Milliondollarrhyme i rygg. I andra utvändigt satt Björn Goop och hans nyförvärv Nadal Broline.
När Björn Goop drog i högertömmen hittade också Fredrik B Larsson ut med Milliondollarrhyme.
Strax därpå galopperade ledande Perfect Spirit och det blev en mäktig upploppsduell mellan Milliondollarrhyme och Nadal Broline. Den sistnämnde hade ett par längder att ta in, men den sista biten kunde elitloppstrean ta sig förbi.

Då visade klockan ruggiga 1.09,1a/1640 meter.

– Det var kul, kul att han var bra, han har känts jättefin. Nu var han lite trött så klart och jag hoppas att han ska gå framåt med det. Men det är svårt att säga att han ska vara bättre när han går 1.09,1, sade Björn Goop i vinnarcirkeln.

Där var frågan om ett eventuellt Elitlopp given.

– Nja, jag tror inte det. Han är äldre nu och det viktigaste är att han fullföljer säsongen på ett bra sätt. Det finns flera lopp efter Elitloppet och jag tror vi siktar mer på det, sade Goop. 

Milliondollarrhyme var en halv längd bakom i mål på 1.09,2a/1640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.