Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"En häst av rätt sort"

Foto: Mia Törnberg/Ronden
Foto: Mia Törnberg/Ronden

Petri Salmela har ett intressant nyförvärv i V64-2 i form av Defrag Am. Treåringen har varit borta ett tag och eftersom vi var nyfikna på hästens dagsstatus tog vi ett snack med tränaren.

Publicerad:

Pine Chip-avkomman Defrag Am kommer närmast från Reijo Liljendahl där han vunnit i två av sina sju starter. Ikväll tillhör han de betrodda i V64-2. 
- Jag tycker det här känns som en häst av rätt sort och han har faktiskt tränat riktigt bra de senaste veckorna. Han var inte helt kurant när han kom till oss och de två sämre insatserna får man anta berodde på det. Nu är han frisk och kry igen och Jorma var nöjd med honom i ett 1.20-jobb på Solvalla för ett tag sedan. Jag har dålig koll på motståndet och svårt att bedöma segerchansen, dessutom kommer han inte gå optimalt balanserad ikväll eftersom det bara blir barfota fram. Hur som helst tycker jag att han borde kunna "någonting" i alla fall. 

 

Du har även Toruga till start i lopp 12, hur ser du på hennes möjligheter? 
- Det är en ganska bra häst som om hon håller sig i trav borde vara långt framme i ett sådant här lopp. Jag ändrar inget utan hoppas bara att hon sköter sig, säger Petri Salmela. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.