Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Angle Of Attack

Foto: ALN
Angle Of Attack och Jan Norberg ordnade andra raka segern tillsammans. Foto: ALN

Jan Norberg har lyckats fint med Robert Berghs hästar under 2017 och så även under torsdagskvällen. Med Angle Of Attack tog han enkelt hand om ledningen och sedan var det spel mot ett mål.

Publicerad:

Startsnabbe Angle Of Attack (e. Scarlet Knight) tog enkelt hand om ledningen inledningsvis och sedan var det mesta av dramatiken över. Jan Norberg höll ett jämnt 1.13-tempo första varvet för att sedan öka tempot under sista 500 meterna. Angle Of Attack sprintade undan över upploppet och kom i mål på 1.11,9a/1.640 meter.
– Han är fantastiskt, vilken katapult från start. Det kändes som att han var rejält tankad och loppet blev en promenad i parken. Man unnar alla som kör lopp att få köra en sådan här häst där man har ett ton i linorna, sade Jan Norberg.

Ulf Ohlsson fixade en dubbelseger den här kvällen. Uneffected Laugh (e. Maharajah) fick en fin resa i andra ytter och tackade för sig över upploppet och kom i mål på 1.16,3/2.140 meter.
– Vi kom iväg bra från start och fick ett bra lopp. Aktionen var inte helt bra, men hästen visade prov på bra skalle som kunde avgöra över upploppet, sade Ulf Ohlsson.

Ulf Ohlsson vann även med Markus Pihlström-tränade Mellby Don Juan (e. Going Kronos) efter att ha fått överta spets efter en bit.
– Vi testade rejält och fick överta vilket var tacksamt. Jag har kört hästen förut och han gör alltid gedigna lopp och är kapabel när han har sina bästar dagar, sade Ulf Ohlsson.

Håkan Skoglund sände sin egentränade Art Nökkve (e. Lome Kongen) till spets vilket var rätt melodi till andra raka segern. Ekipaget varvade på 1.27,1 och nådde sedan mållinjen på 1.24,9/2.140 meter. Art Kjarvald avslutade bra, men kunde inte ta sig förbi över upploppet.
– Han känns läcker för dagen och jag ville hålla ett skapligt tempo under loppet. Trots det blev jag lite orolig över upploppet, men det gick bra, sade Håkan Skoglund.

Jomar Blekkan fick chansen bakom Daniel Wikberg-tränade M.T.Jamming Jerry (e. Credit Winner) som tog en fin seger från ledningen på 1.12,7a/1.640 meter. Detta var den sexårige valackens tredje raka seger.
– Daniel ville att jag skulle testa för ledningen och det kändes så klart när det värsta motbudet hamnade i dödens. Men det är aldrig något som är klart förrän man är i mål, sade Jomar Blekkan.

Kjell Svanstedt överraskade många när han satte dit Anders Nilssons Karlängs Linda (e. Karlängs Elden). I ett rörigt upplopp avslutade det åttaåriga stoet bäst och vann till slut säkert.
– Jag testade att rycka tussarna redan från start, men då blev hästen lite rädd och vi tappade något. Sedan fick vi bra ryggar under slutvarvet och när ledaren galopperade kände jag att vi skulle ta hem det. Det var tryck i henne, sade Kjell Svanstedt.

Per Linderoth har en spännande häst i Kaviar Viking (e. S.J.'s Caviar). I debuten tog treåringen en säker seger på 1.17,8/2.140 meter. I årets tredje start kom årets första seger för Jan-Olov Perssons Tand Kraft (e. Järvsöfaks). I en tät slutstrid satte hästen huvudet före Sjö Vinn och kom i mål på 1.25,6/2.180 meter. I karriärens nionde start kom andra segern för Ulrika Rehn-tränade Tip Jar (e. From Above). Ove A Lindqvist skötte tömföringen. Zeb Jonasson ordnade karriärens första seger med stor häst. Detta efter att fått chansen bakom Mikael Björklunds Kake (e. Håkon Jo). Segertiden skrevs till 1.31,3/1.640 meter. Tequila Gel (e. Orlando Vici) och Peter Eriksson hittade till spets och från den positionen kunde ingen av konkurrenterna blanda sig i striden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.