Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Enkelt för Pd'A-vinnaren

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Björn Goop styrde Face Time Bourbon till ny seger på Vincennes.

Publicerad:

Grupp I-loppet Prix de Sélection (€100 000) såg odramatiskt ut redan på förhand. Åtta hästar kom till start och megafavorit blev förstås Face Time Bourbon (e. Ready Cash) och Björn Goop. Sébastien Guaratos femåring ställdes mot fem- och sexåringar och det blev tidig ledning för ekipaget.
I rygg satt Matthieu Abrivard och Enino du Pommereux och på utsidan satt Eric Raffin och Etonnant.
Goop och Face Time Bourbon avverkade första 1200 meterna på 1.10,6 och nådde 1700 meter på 1.11,6. Då kunde konkurrenterna inte göra något när Goop gav världsstjärnan marschorder på upploppet. Ekipaget gick undan till en säker seger på 1.10,9/2200 meter. Den var värd 90 000 euro.
En tiondel bakom vinnaren svarade Enino du Pommereux för en riktigt fin insats som klar tvåa. Sylvain Rogers sexåring kommer bland annat från andraplatser i både Tenor de Baune och Prix de Belgique.
För Face Time Bourbons del innebar segern möjlighet till en ny segerrad. Innan andraplatsen i Prix de France hade hästen sex raka segrar.
Tredjeplatsen gick till Alexandre Abrivard och Richard Westerink-tränade Frisbee d’Am.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.