Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eriksson – årets kusk!

Årets kusk är ett av de mer hedervärda priserna på Hästgalan. Ett pris som i år gick till Jägersros Christoffer Eriksson som fick mer än hälften av rösterna.

Publicerad:

Ulf Ohlsson, Jorma Kontio, Johan Untersteiner och Christoffer Eriksson var de fyra nominerade i kategorin Årets kusk. Det blev till sist seger för den sistnämnde, Christoffer Eriksson, som fick totalt 54,5% av rösterna.
– Det är fantastiskt att stå här och att ha fått det priset tillsammans med andra kuskar som man sett upp till. Jag följde med en kompis och testade på att köra häst och efter den dagen var jag fast. Då visste jag precis vad jag skulle göra, säger Christoffer Eriksson.

Christoffer Eriksson hade ett fantastiskt 2017 och vann ett flertal stora lopp. Bland annat International Trot (VM-loppet) med Jerry Riordans Twister Bi. Twister Bi vann dessutom Prix d'Etain Royal, Oslo Grand Prix och Ulf Thorensens Minneslopp med Christoffer Eriksson i sulkyn.
– Vägen har varit enkel. Jag har fått göra det jag velat göra hela tiden. Jag har fått jobba med hästar och vunnit lopp. Jag gillar att tävla, men tycker samtidigt att det är kul att hålla på med hästar till vardags och den biten skulle jag inte vilja vara utan.

Det blev dessutom två storsegrar tillsammans med Robert Berghs Diamanten. Detta i Kungapokalen och Sprintermästaren.
– Jag hade inte stått här utan att jag fått chansen hos Tomas Malmqvist. Han lärde mig grunderna och lät mig köra lopp. Jerry Riordan är också en viktig del med tanke på att jag fått chansen att köra hans bästa hästar. Det är ett bevis på att det går riktigt bra och det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Christoffer Eriksson.

På 1172 körda lopp under 2017 tog Christoffer Eriksson totalt 174 segrar och körde in 27.710.644 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.