Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ett rent inbjudningslopp"

Foto: Lars Jakobsson/Maria Holmén/TR Bild
Anders Malmrot har gjort klart med fjolårssegraren M.T.Insider. Foto: Lars Jakobsson/Maria Holmén/TR Bild

Travronden Speedrace utvecklas – på nytt. Förutom förhöjd prissumma kommer Anders Malmrot ha fullt ansvar för vilka hästar som deltar.
– Det blev en situation som inte var helt bekväm, säger han.

Publicerad:

100.000 kronor till vinnaren och en plats på V4-kupongen. Travronden Speedrace fortsätter utvecklas och i år kommer loppet att vara ett rent inbjudningslopp där Solvallas sportchef Anders Malmrot sitter på leken.
– Det är ett speciellt lopp. Jag gillar speedracet för att det sticker ut och attraherar en annan typ av publik. Loppet har fått sin förtjänta plats under helgen. För att göra det mer speciellt vill jag uteslutande ha med hästar för att de är våldsamt startsnabba och som sätter liv i söndagen, säger han.

Fjolårssegraren med igen

I fjol fick tränarna anmäla sina hästar till Travronden Speedrace som om det vore vilket lopp som helst. Sedan hade Anders Malmrot mandat att plocka ut de hästar han ansåg vara mest lämpade bland de anmälda. I år blir Travronden Speedrace ett inbjudningslopp. Precis som Elitloppet.
– Förra året hade vi en halvvariant där man anmälde sina hästar som vanligt, men att jag sedan fick välja ut vilka nio som skulle starta. Det blev en situation som inte var helt bekväm. Budskapet var lite otydligt och några undrade varför inte deras hästar fick vara med trots att de hade mer startpoäng än andra. För att det ska kännas korrekt från början har vi valt att göra det till ett rent inbjudningslopp i år.

En av de nio platserna i loppet är redan upptagen. Fjolårssegraren M.T.Insider kommer till Solvalla sista helgen i maj för att försvara sin titel.
– Han är inbjuden och Olle Alsén har tackat ja, säger Anders Malmrot.

Precis som 2018 avgörs Travronden Speedrace över tre försök över 640 meter där vinnarna möts i en final som också den går över 640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.