Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Faktiskt en halv kuskseger för skötaren”

Foto: GIRLPOWER HB/TR BILD
Arras Cando, Erik Adielsson och skötaren Kim Moberg. Foto: GIRLPOWER HB/TR BILD

Adielsson tackade skötaren för tipset efter segern i V75-1.

Publicerad:

Erik Adielsson och Svante Båth-tränade Arras Cando (e. Brad de Veluwe) kunde utan problem försvara ledningen från innerspåret i den inledande V75-avdelningen, tillika klass I-försöket. Väl där blev det ganska odramatiskt. I synnerhet då värsta konkurrenten Gold Narva galopperade tidigt och förlorade värdefull mark. Då var det ingen som kunde hota ledaren över upploppet. Segertiden blev 1.12,3a/1640 meter och i vinnarcirkeln berättade Erik Adielsson om skötaren Kim Mobergs del i segern.
– Kim sa en gång att det kunde vara värt att prova att dra ner norsken innan start och det har funkat klockrent. Så det är faktiskt en halv kuskseger för skötaren också, sade Adielsson.

Starkast från dödens

Efter en några minuters väntan på grund av olyckan i samband med omstarten i V75-3 kunde loppet till slut köras. Då blev det en duell mellan ledande Nisse Sånna och Erik Adielsson och utvändigt favoriten Istanbul Boko (e. Muscle Hill) och Ulf Ohlsson.
Det blev den sistnämnde som gick segrande ur duellen trots en tappstart. Och det dröjde till den absolut sista biten innan han kunde koppla segergrepp. 
– Jag kände på förhand att jag skulle få köra på styrka. Det kändes riktigt bra 600 kvar, men Erik stack undan lite i sista kurvan, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.
Segertiden i klass II-försöket blev 1.14,3/2140 meter.

Dubbelt Forss/Nurmos

I stoloppet blev det spets och slut för Timo Nurmos-tränade Dixie Brick (e. Donato Hanover). Mika Forss körde hästen i ledningen från start till mål och när upploppet kom blev det aldrig riktigt spännande. Segern blev säker en bit före en duktig Walkie Talkie som gjorde en stor del av loppet som etta i andraspår.
Segertiden blev 1.14,9/2640 meter.
– Det var en jättetrevlig häst och det var inga problem i dag, sade Forss i vinnarcirkeln.
Global Undecided (e. Prodigious) imponerade stort i V75-avslutningen. Mika Forss körde hästen till ledningen efter en bit och sedan var saken klar. Segern i silverdivisionsförsöket togs på kilometertiden
– Vi körde sakta från början. Sen var det bara att köra framåt och det blev mycket lätt, sade Mika Forss.

Ner och upp för Djuse

Magnus A Djuse var offensiv i förhandssnacket och offensiv i loppet. Då blev det seger med Catarina Norqvists From The Mine (e. From Above). Kusken styrde på och körde fram utvändigt ledaren över upploppet. Sedan visade hästen klass när han vann säkert på 1.13,5a/2140 meter.
Dessförinnan blev det tidigt galopp för Magnus A Djuse och favoriten Lukas Rauen. Istället avgjordes loppet med en annan galopp då Jens Eriksson såg ut att vara på väg mot seger med Forspärla men tappade aktionen. Det kunde Erik Adielsson dra nytta med bakom Håkan Normans Husnäs Elving (e. Månprinsen A.M) som kunde måttas in på tiden 1.24,8/2 160 meter voltstart.

Rätt V75-rad: 1–1–12–8–7–3–3
Utdelning
7 rätt: 20 789 kr
6 rätt: 186 kr
5 rätt: 22 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.