Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fantom gjorde det igen

Lilla Elitloppet för b-ponnyer bjöd på en välbekant segrare. Caroline Johanssons Fantom vann för fjärde året i rad – denna gång med Patrik Franzén i sulkyn.

Publicerad:
Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Foto: Malin Albinsson/TR Bild

22-årige Patrik Franzén är till vardags lärling hos Henrik Hoffman och har licens för både stor häst och på ponny. Under Elitloppssöndagen fick han uppleva sin hittills roligaste dag i karriären, sedan han vunnit i Lilla Elitloppet med Fantom. 
– Det betyder jättemycket, det är det största jag gjort, konstaterade Patrik i vinnarcirkeln efteråt. 

För Fantom handlade det om fjärde raka titeln i Lilla Elitloppet, men vägen dit var inte spikrak. I inledningen galopperade 13-åringen, samtidigt som Miniatyr drog på i ensamt majestät i ledningen. Men Fantom kom tillbaka, och med 600 meter kvar satte han klorna i ledaren och tog över täten. Segern blev sedan ohotad före en duktig Thyra Tyrann med Justus Ingerstad och Ernst Rivaldo med Eveliina Hietanen. Tiden för Fantom blev 1.38,5a/1609 meter. 
– Det blev galopp tidigt och jag vet inte varför han håller på så. Men annars var det inga problem och det var en härlig seger, sa en nöjd Patrik Franzén.

Finsk seger i Mini Elitloppet

I Mini Elitloppet, som kördes på lördagen, dominerade de finska gästerna som tog hand om de fyra främsta platserna. Svenskfödda Pomona med Elina Miettunen var allra vassast och vann på 2.07,3a/1609 meter. Det 15-åriga stoet tränas av Mats Havulehto.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.