Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fantomvinnare från dödens

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Fantom var starkast från dödens. Foto: MICKE GUSTAFSSON

För första gången på fyra år fick inte Camilla Ingerstad segerdefilera i Lilla Elitloppet då Tuffing galopperade, utan istället gick segern till Fantom och Sandra Blixt som svarade för en imponerande insats.

Publicerad:

Tioårige Fantom (e. Polar) fick en tung resa utvändigt om ledande Ernst Ronaldo (e. Skotte) större delen av loppet, men det bekom honom inte. Han masserade ledaren på sista bortre långsidan och de två lämnade det övriga fältet. In på upploppet var segergreppet kopplat och Fantom gick ifrån med en säker längd.

– Det är en jättestark häst och han vet vad han vill. Han sköter mycket själv i loppen. Jag trodde på förhand att vi kunde vara med långt framme för han har känts jätteladdad, sa Sandra Blixt.

Fantom tränas på Visby av Caroline Johansson och det här var årets första seger, efter att han var tvåa i årsdebuten bakom Tuffing (e. Tyson II). Segertiden skrevs till 1.37,2a/1.609 meter och förstapriset var 5.000 kronor.

Ernst Ronaldo blev klar tvåa, medan Tuffing reparerade en galopp efter 600 meter med en bra upphämtning till tredjeplatsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.