Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoriten höll undan i ”Australiens Elitlopp”

Foto: ATG LIVE
Foto: ATG LIVE

Under lördagsförmiddagen svensk tid gjorde 12 ekipage upp om en samlad prissumma på närmare en miljon kronor. Och det var favoriten som höll för trycket i Melbourne.

Publicerad:

Som Travronden tidigare har berättat var det i dag som TAB Inter Dominion Trotting Championship skulle avgöras. Efter tre försöksheat var ett finalfält spikat med 12 startande ekipage. 
Över distansen 2760 meter var det favoriten Tornado Valley (e. Skyvalley) som öppnade bra och tog hand om ledningen tillsammans med körande Kate Gath. Där kunde ekipaget dämpa tempot rejält och sedan hålla undan till seger till slut.
Storskrällen Sky Petite och Ryan Duffy gjorde dock ett allvarligt försök via en attack från kön och ekipaget stred mot vinnaren upploppet ner.

Segrande Tornado Valley, som alltjämt är obesegrad den här säsongen, är en sjuårig valack som tränas av Andy Gath. Loppet hade 150 000 australiska dollar i prissumma, vilket motsvarar ungefär en miljon svenska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.