Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoritfall i Angers

Foto: Mia Törnberg
Philippe Allaire fick jubla efter årets upplaga av Grand Prix Angers. Foto: Mia Törnberg

Aubrion du Gers var stor favorit att vinna storloppet Grand Prix Angers på onsdagen. Men tränaren och kusken Jean Michel Bazire fick nöja sig med en andraplats, utan chans att plocka in ett tillägg på Bugsy Malone.

Publicerad:

Bugsy Malone (e. Ready Cash) kördes till seger av Yoann Lebourgeois som övertog ledningen varvet från mål. I sista kurvan stack ekipaget ifrån med ett par längder och Aubrion du Gers var utan chans att följa.

Vinnartiden blev 1.14,0/3.125 meter och förstapriset uppgick till 27.000 euro, närmare 300.000 kronor. Bugsy Malone har alltid visat hög kapacitet och tog nu 19:e segern i 38:e starten för tränare Philippe Allaire.

Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib) jagade åttonde raka segern i det normandiska storloppet, men 25 meter upp till Bugsy Malone blev alltför tufft.

Jean Michel Bazire vidhåller att han inte kommer till Sverige för att köra Aubrion du Gers. Bazire kan dock tänka sig att låta åttaåringen tävla i Skandinavien senare i år med Jos Verbeeck i sulkyn. Besked kommer senare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.