Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoritseger i Prix du Luxembourg

Foto: Maria Holmén/Travronden
Aubrion du Gers höll för favorittrycket i Prix du Luxembourg. Foto: Maria Holmén/Travronden

Under söndagen körs Prix d'Amérique, men redan under lördagen körs ett flertal fina lopp. Däribland Prix du Luxembourg med 49.500 euro till vinnaren.

Publicerad:

I vanlig ordning blev det rejäl körning när det finns mycket pengar att köra om på Vincennes. I årets upplaga av Prix du Luxembourg tog åttaårige Indigious hand om spets för Franck Nivard, men ekipaget släppte ifrån sig kommandot utan strid tidigt. Detta till segerstaplaren Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib–J'Arrive du Gers) och Jean Michel Bazire som öppnade första 600 meterna efter 1.08,1 och första 1100 efter 1.09,6. Bazires häst gick undan i ett par längders ledning i sista sväng och gick undan till en säker seger, luckan kom dock för Indigious den sista biten och Prodigious-sonen avslutade riktigt rappt till andraplatsen.
– Jag körde till spets tidigt för han går allra bäst där. Stämningen på Vincennes är så så bra den kan vara en sådan här dag, men imorgon blir det annorlunda när sporten sätts i centrum, säger Jean Michel Bazire från vinnarcirkeln.

Aubrion du Gers noterades för segertiden 1.11,4a/2.100 meter och tog i och med detta sin femte raka seger.

Även Dante Boko fanns med i loppet med Adrian Kolgjini i sulkyn. Hästen hamnade i tredje invändigt, men kunde inte förbättra sina positioner när luckan uppenbarade sig på upploppet.

Sébastien Guarato har en fin häst i Bolero Love och Gabriele Gelormini körde fram sexåringen i dödens efter 800 meter. Hästen kastade sig dock i galopp efter drygt tusen meter.

Jerry Riordans Rod Stewart fick ett perfekt lopp i rygg på Radieux runt slutsvängen och kunde avsluta bra till ett tredjerpris värt 15.400 euro. Radiuex drog tåget i tredjespår och tröttnade in på upploppet.

Phillippe Allaires femåring Charly du Noyer galopperade bort sina möjligheter redan när bilen släppte fältet och blev diskvalificerad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.