Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Femte raka i Grupp III

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Laurent-Claude Abrivard ser ut att ha ett riktigt fint treårigt löfte i Daida de Vandel (e. Real de Lou).
Tillsammans med Alexandre Abrivard vann hon Grupp III-loppet Prix Urgent på Vincennes under torsdagen.

Publicerad:

På förhand var det upplagt för en duell mellan Daida de Vandel och Franck Leblancs Daily Jet. Den sistnämnde galopperade däremot kort efter start, vilket gjorde vägen till seger betydligt enklare för Daida de Vandel. Alexandre Abrivard red snudd på bara på säkerhet med Real de Lou-dottern under vägen. Man inledde som andrahäst, men med halva loppet avverkat övertog duon ledningen. Loppet gick i 1.16-tempo och in mot upploppet såg det hela lugnt ut. Sista biten närmade sig däremot Dino de Jilme (e. Orsy Dream) och Dragon d'Avril (e. Thorens Védaquais), men mållinjen räddade Abrivard och Daida de Vandel. Segertiden blev 1.16,5/2.700 meter och 40.500 euro uppgick förstapriset till.
Det har varit ordentlig utveckling på vinnaren under året. Hon inledde med fyra raka diskvalifikationer, för att sedan sluta på mindre prisplaceringar i de två nästkommande loppen. Därefter har det däremot gått som på räls. Torsdagens seger var stoets sjätte på de sju senaste starterna och hennes andra grupploppseger. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.