Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Fick visa att jag är bäst"

Foto: Joakim Hall/Kanal 75
Magnus Teien Gundersen. Foto: Joakim Hall/Kanal 75

Under lördagens V75-omgång på Bjerke vann 21-årige Magnus Teien Gundersen V75-mästaren.
– Jag förlorade championatet på målsnöret, det var skönt att få visa att jag är bäst, sade Teien Gundersen föga blygsamt efteråt.

Publicerad:

Han tar för sig i sulkyn och kör gärna tufft. Konkurrenterna i Norge är inte alltid förtjusta i Magnus Teien Gundersen. Lördagens V75-mästaren blev till ett enkelt byte för 21-åringen sedan sexåriga Merles Simone fått allt serverat från andra par utvändigt.
– Jag gick ut på sista bortre, hon var nästan i galopp, men redde ut det. Efteråt hade vi full kontroll, menade Magnus, som själv belönades med 20.000 norska kronor för segern.

Hickothepooh, som vann på Åby i höstas, svarade för en enorm prestation tillsammans med Vidar Hop. Duon hamnade utvändigt om ledaren, men knäckte denne och övriga konkurrenter efter en slutrunda i 1.11-fart. Segertiden skrevs till 1.12,1a/1609 meter.
– Jag trodde på honom på förhand, men jag måste säga att prestationen var fantastiskt, sade Hop som tog seger nummer 3.990 på lördagen.

Trond Anderssen, som tränar Hickothepooh, tog en dubbel i loppet. Hans andra häst, Stormbringer G.R. spurtade till andraplatsen för Kristian Malmin.

Till sist: tre norska hästar kvalificerade sig till kallblodsloppen i Paris den 18 och 22 februari. Söndre Jerkeld, Ask Eld och Will Prinsen är klara och den fjärde hästen kan bli Spik Mollyn.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.