Sveriges ledande travtidning
ANNONS

​Fina lägen för favoriterna

Foto: Thomas Blomqvist
Anders Malmrot är sportchef på Solvalla och elitloppsgeneral. Foto: Thomas Blomqvist

Spårlottningen till Elitloppet är klar. Som väntat seedades Bold Eagle och Propulsion i varsitt heat och de lottades till spår fem respektive spår fyra bakom bilen.

Publicerad:

Bold Eagle fick spår fem i det första försöket. Propulsion spår fyra i det andra. Lägg därtill Ringostarr Treb som lottades till spår ett i samma försöket som Propulsion. Temperaturen stiger för varje dag som Elitloppet närmar sig.
– Det blev bra spår för de båda högst seedade hästarna och jag tror att kretserna kring Bold Eagle och Propulsion är nöjda. Ibland kan seedningen kännas annorlunda efter spårlottningen, men jag tycker att det fortsatt är två jämna heat, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

14 hästar var klara redan i torsdags. De två sista platserna gick till Cokstile och Rajesh Face som fullbordade elitloppsfältet under söndagsmorgonen.
– Jag har fått oerhört många glada tillrop från Norge i och med inbjudningen av Cokstile. Hästen har samma ägare som Yarrah Boko och han har fina minnen från den här helgen. Jag hoppas att hästen kommer få hit en hel del tillresta norrmän, säger Anders Malmrot.

Rajesh Face var den häst som fick den sista biljetten.
– Det var en häst som verkar ha gått lite under radarn i diskussionen kring de två sista platserna. Jag hade en känsla av att Lutfi skulle vara intresserad att prova och det är jäkligt kul att han är med på tåget. Att hästen fick ett bra spår kanske var extra viktigt i det här fallet. Hade han fått spår sju eller åtta hade det varit stor risk för galopp när de kommer med hög fart in i första sväng.

Kan han nå final tror du?
– Lutfi tror att hästen kan gå 1.08,5 och skulle han göra det i loppet är det klart att han är med långt fram, men det gäller som sagt att han håller sig på benen.

Hela tio olika nationaliteter har elitloppsdeltagarna i år. Det hoppas Anders Malmrot ska hjälpa till att skapa tryck på publiksplats på söndag.
– Jag känner verkligen trycket från de omkringliggande länderna nu när det blivit så pass många nationaliteter inbjudna. Intresset från både Frankrike och Tyskland är också det riktigt stort.

Kort efter att lottningen ägt rum till Bold Eagles försök intervjuades Pierre Pilarski av Sofia Aronsson, utsänd av ATG Live.
– Pierre berättar att spåret både kunde ha varit värre och bättre, men mitt i fältet är han nöjd med. Spår fem var ett av spåren man önskade sig på förhand. Pierre berättar att man åker till Solvalla med starka känslor och att man vill ta revansch efter förra året. De fick mycket stöd och han hoppas på seger för fansens skull, säger Sofia Aronsson.

Björn Goop fick en lyckosam lottning och startar från spår ett med Richard Westerinks Dreammoko.
– Det är närmaste vägen till mål, men bra hästar emot. Han öppnar bra, men det viktiga för mig är att vi tar oss till final. Det går att vinna finalen även om man inte vinner försöket vilket Timoko visade förra året. Jag är lite pessimistiskt lagd och har respekt för motståndarna, men är klart att det är en fördel att ha lottats till spår ett.

14 av de 16 deltagarna bjöds in till Elitloppet. Pastore Bob kvalade in till Elitloppet via segern i Finlandia-Ajo medan Nadal Broline gjorde det i och med segern i Algot Scotts minne. I det tredje och sista loppet som gav direktplats till Elitloppet, Prins Daniels lopp, segrade Heavy Sound, men där valde kretsen att tacka nej.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.