Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Finskt löfte till Stig H

Foto: THOMAS BLOMQVIST, TR BILD
Stig H Johansson har fått in Creation Primero i sin träning. Foto: THOMAS BLOMQVIST, TR BILD

Stig H Johansson har fått in ett mycket intressant nyförvärv i stallet. Det handlar om treårige Creation Primero som vunnit hälften av sina åtta starter.

Publicerad:

Treårige Creation Primero (e. Orlando Vici) är ny i Stig H Johanssons träning. Hingsten, som vunnit hälften av karirärens åtta starter, ses som en stor talang, men fick hösten spolierad efter en omskriven olycka på Vermo den 30 augusti. Nu har hästen repat mod och går mot en intressant fyraårssäsong i regi Stig H Johansson.
– Vi byter inte regi för att vi inte är nöjda med vad hästens tidigare tränare åstadkom, men vi ge hästen en chans i Sverige där det finns många fina lopp för honom. Det finns fortfarande mycket utveckling kvar i honom, säger delägaren Kyösti Bollström till ravinetti.fi.

Creation Primero har totalt sprungit in 8.700 euro och står noterad för löpningsrekordet 1.14,2am.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.