Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Flerfaldig miljonär till Aronsson: "Väldigt fin"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Orient Horse. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Axevallatränaren Sofia Aronsson har fått in en ny intressant häst i träning. Det handlar om en tioårig hingst med över fyra miljoner kronor på kontot.

Publicerad:

Sju segrar och över fyra miljoner kronor in på kontot. Karriären har varit fin för den tioårige hingsten Orient Horse (e. Abano As) som numera återfinns i Axevallatränaren Sofia Aronssons regi. Hästen kom till Sverige i dagarna.
– Det är en väldigt fin häst som gjort det bra under en längre tid. Han hade ingen lyckad säsong förra året, men gjorde det ändå bra och man ska veta att han många gånger mötte eliten på Vincennes. Nu har han pausat lite och varit i Italien och mest joggat så vi har lite jobb att göra med honom innan han kan starta, säger Sofia Aronsson.

Hur ser planen ut?
– Han behöver nog träna en eller två månader innan han kan starta. Jag har inte hunnit tänka på något speciellt lopp ännu, men det finns många att välja på. Vi får se vad det blir för något.

Totalt har Orient Horse gjort 55 starter i karriären, varav endast en i monté.
– Fransmännen brukar inte vara rädda för att testa sina hästar i monté och eftersom han bara gjort en montéstart finns det säkert anledning till det. Jag har inte hunnit diskutera den saken med ägarna utan det får vi ta som det kommer. Det enda jag hunnit berätta för dem är att hästen kommit till gården och att han mår bra. 

Meritmässigt sticker andraplatsen i Grupp II-loppet Prix Doynel de Saint-Quentin 2013 ut för Orient Horse. Han deltog även i Grupp II-loppet Prix Tenor de Baune 2014 och Grupp I-loppet Prix de Paris 2016.

Förutom Orient Horse har Sofia Aronsson fått in ytterligare tre hästar på träningslistan nyligen. Från regi Björn Goop kommer duon La It (e. Express It) och Labellaragazza (e. Super Arnie). Aronsson har dessutom fått in en intressant tvåårig hingst i Unico Broline (e. Cantab Hall) som närmast kommer från Per Lennartsson.
– Jag har bara kört lite lugnt med honom sedan han kom till stallet, men det känns redan där att det är en lovande häst.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.