Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Föreslås som ordförande

Foto: Patrick Sjöö
Leif Lindholm, här tillsammans med Jan-Olov Persson och Öistein Tjomsland, efter att Lindholms Philip Ess vann kallblodsderbyt i Östersund. Foto: Patrick Sjöö

Företagsledaren och storhästägaren Leif Lindholm ser ut att bli ny ordförande i Norrlands Travsällskap.
Valberedningen tänker föreslå Lindholm vid årsmötet 9 april.

Publicerad:

Leif Lindholm är inne på sitt fjärde styrelseår i Norrlands Travsällskap. Han driver flera flera företag till vardags och är bland annat VD och koncernchef i Fresks Group. Han är också i Svensk Handels styrelse.

– Visst har jag en arbetsbelastning som är väl tilltagen, men jag skulle inte ha tackat ja till att bli förelsgen som ordförande i Norrlands Travsällskap. Det känns hedersamt och jag älskar ju det här med trav. Dessutom har jag ju viss form av erfarenhet av styrelserbete, säger Lindholm och skrattar.

Han är dessutom en stor hästägare och sammnlagt är han delägare i 27 travhästar. En hel del framgångar har det också blivit. Philip Ess vann Svenskt Kallblodsderby föra årets och Wilda Fille har tre svenska rekord och vunnit sju raka montélopp.

Lindholm ersätter alltså Thomas Almqvist som ordförande om medlemmarna säger ja på årsmötet 9 april. Samtidigt som Almqvist lämnar styrelsen för jobbet som sportchef slutar även Gabriella Kjellberg i styrelsen.

Valberedningen föreslår nu Ingrid Nyman och Johan Sundberg som nya i styrelsen. Johan Sundberg har som bekant tidigare varit VD på Bergsåker och de senaste åren jobbat som VD på Wången.

– Jag och min sambo har som avsikt att flytta till Sundsvall, men ännu inte gjort det. Jag tackade ja för att jag älskar trav och det är ju Bergsåker och Östersund som ligger mig närmast om hjärtat eftersom jag har jobbat där. Om det är medlemmarnas vilja skulle detta vara en möjlighet för mig att få behålla kontakten med travsporten, något jag verkligen skulle önska. Jag har suttit i travstyrelse tidigare och känner mig insatt. Jag hoppas kunna tillföra en del till Norrlands Travsällskap, säger Sundberg.

Valberedningens ordförande Benny Grafström känner sig nöjd med de namn som ska presenteras för medlemmarna vid årsmötet.

– Vi behöver personer som verkligen brinner för uppdraget och det tycker vi att vi har hittat. Hela valberedningen har fullt förtroende för Leif Lindholm, Infrid Nyman och Johan Sundberg som vi ska föreslå. Det här är personer som har stor erfarenhet av både trav och styrelsearbete, säger Benny Grafström.

Här är valberedningens förslag till Norrlands Travsällskaps styrelse: Leif Lindholm (ordförande), Lotta Nyman, Anders Karlsson, Kent Norberg, Fredrik Berglund, Ingrid Nyman, Johan Sundberg.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.