Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Först ut i Elitkampen

Foto: Anders Kongsrud/TR Bild
Polara segrade i Elitkampen 2017 och var tvåa förra året bakom Lome Brage. Här vinner han Alm Svartens Äreslöp på Bjerke. Foto: Anders Kongsrud/TR Bild

Nu är första hästen inbjuden till Elitkampen på Solvalla.

Publicerad:

Det är 2017 års vinnare och fjolårets tvåa, finske Polara, som kommer till Stockholm sista söndagen i maj.

– Det stämmer, han är den första jag bjudit in. Jag ska inom kort också ta kontakt med tränarna till Månprinsen A.M. och Lome Brage (vann i fjol), vilka förstås är givna. Det blir sedan lite mera att tänka på när det gäller andrahästarna från respektive land, berättar Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Det är flera ändringar i Elitkampen detta år. För det första har förstapriset höjts från 300.000 till 500.000 kronor. Sedan bjuds två hästar från vardera Sverige, Norge och Finland in, övriga platser tillsätts som vanligt via startpoäng.
– Jag vill säkra upp att det blir en riktig landskamp för kallbloden. Det höjda förstapriset har också givet effekt, det har jag redan känt från finskt håll. Samtidigt måste jag även ha koll på hästarnas startpoäng när jag bjuder in, så att vi får ett så bra lopp som möjligt, avslutar Malmrot.

Finske Polara är efter superhästen Viesker, som på sin tid vann Elitkampen fem år i följd. Järvsöfaks svarade för samma prestation.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.