Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fortsätter segertåget – trots stor startgalopp

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ecurie D. och Björn Goop vann EM för treåringar. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ecurie D. galopperade bort mycket mark i starten. Men treåringen reparerade på bästa sätt – och vann EM för treåriga hästar.

Publicerad:

Blott sex hästar fanns med bakom bilen när EM för treåringar avgjordes på Vermo, men trots det lilla antalet deltagare blev det högdramatiskt.

Storfavoriten Ecurie D. (e. Infinitif), tränad av Frode Hamre och som vanligt med Björn Goop i sulkyn, galopperade bort mycket mark i starten. Treåringen reparerade dock markförlusten på bästa vis och var med i tredje ytter varvet från mål.

Genom sista sväng tog Ecurie D. upp jakten på undflyende Golden Dream M.E. och han lyckades också ta sig förbi till en säker seger till slut. Ecurie D. vann loppet på 1.13,5a/2120 meter närmast före Golden Dream M.E. och Raskolnikov Frido.
– Han var väldigt pigg och överladdad och därför blev det omstart. Han hade jättemycket energi i kroppen och därför blev det också galopp. Jag tänkte att det mer eller mindre var kört, men vi kom ikapp utan att köra på honom så mycket och jag ville ge honom chansen, säger Björn Goop och fortsätter:

– Det gick sakta och därför blev det enklare för oss att komma ikapp. Han har en bra inställning och han vunnit på det här sättet många gånger nu. Han vill gärna vinna.

Förstapriset uppgick till 60.000 euro. Ecurie D. har vunnit alla av sina sju starter hittills i karriären. Han har nu sprungit in 125.273 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.