Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Framtiden osäker för Ivar Sånna

Foto: Hanold/ALN
Kommer 2016 års svenske mästare att kunna försvara sin titel? Norsktränade Ivar Sånna brottas med skadebekymmer. Foto: Hanold/ALN

Endast en start i år och frågan är om det blir några fler. Regerande svenske mästaren Ivar Sånna har problem med sitt vänstra framben.

Publicerad:

Ivan Sånna årsdebuterade på Bjerke den 1 april, men har sedan dess varit borta från tävlingsbanan. Orsaken till frånvaron är en skada i vänster framben, berättar tränaren Frode Hamre i en intervju med tgn.no.
– Jag vet inte om tar två, tre eller fyra månader. Han har haft sina problem utan att våra veterinärer lyckats hitta orsaken. Vi har dock hållit honom i gång och han var nästan startklar runt Olympiatravet, men fick en reaktion igen. Då ville vi att någon skulle titta på hästen med nya ögon och skickade honom därför till djursjukhuset på Bjerke. Där fann de en skada på ett senfäste i vänster framben, säger Frode Hamre till tgn.no och berättar vidare att hästen skickats på rehabilitering för sin skada.
– Han får ta den tid han behöver.

I Jan Hellstedts träning slutade Ivar Sånna tvåa i Derbyt 2014, men året därpå såldes hästen till Norge. I fjol vann han SM på Åby tillsammans med Jomar Blekkan, men därefter har det bara blivit tre starter. Ivar Sånna har vunnit 17 av 58 lopp och sprungit in 4 146 571 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.