Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frankrike eller inte – Redén avvaktar än så länge

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Solvallatränaren Daniel Redén har ännu inte bestämt hur det blir för stallet.

Publicerad:

Flera år i rad har Daniel Redén haft starthästar i Frankrike under vintermeetinget. Detta år står det än så länge skrivet i stjärnorna om det blir av.
– Jag har inte hunnit tänka så mycket på Frankrike än om jag ska vara ärlig. Sorbet kommer att få vila och det ska även Double Exposure och Perfect Spirit få göra. Det kanske blir så att Bucks To Burn får åka dit och starta, men jag vet inte, säger Daniel Redén.

Propulsion kommer att fortsätta sin karriär på tävlingsbanan och hingsten har tre raka framträdanden i Prix d’Amérique med en tredjeplats som bäst, en placering han tog 2018 bakom Readly Express och Bold Eagle. Om det blir start i Prix d’Amérique även denna vinter avgörs längre fram. Senast Propulsion tävlade i Paris var i Mastersfinalen i september och då blev det seger. Hans andra seger i karriären på fransk mark.
– Jag tror att det blir lugnt för honom. Han tränar på bra nu, men håller på att betäcka för fullt och det blir inte tal om något lopp den närmsta tiden. Jag bestämmer mig längre fram, säger Daniel Redén.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.