Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fransk seger i Kouvola

Foto: TR BILD/Hippos
Aubrion du Gers och Jos Verbeeck vinner Kymi Grand Prix. Foto: TR BILD/Hippos

Jean-Michel Bazire valde Finland framför Norge och lär knappast ångra sig. Hans Aubrion du Gers kom tidigt till ledningen i lördagens Kymi Grand Prix och tog sedan hem grupp I-löpningen i ohotad stil.

Av: David Grudd, Timo Mahlamäki
Publicerad:

Efter strykningen av Ringostarr Treb kom Aubrion du Gers (e. Memphis du Rib) till start som stor favorit till segern. Något som åttaåringen inte hade några problem med att infria. Jos Verbeeck var offensiv från start och fick överta ledningen i ett tidigt skede.

Efter ett förstavarv i 1.15-tempo var det sedan spel mot ett mål. Venosc de Minel avslutade fort från kön, men åt Aubrion du Gers fanns inget att göra. Jean-Michel Bazires valack vann i ohotad stil på 1.13,2a/2.100 meter och tog därmed karriärens första grupp I-seger.
– Bazire sa åt mig att köra till ledningen. Han känner hästen bäst så jag lyssnade på honom, sade Verbeeck efter segern som var värd 100.000 euro.

Venosc de Minel lade beslag på andraplatsen närmast före Midnight Hour medan fältets ende svensktränade häst, Spitcam Jubb, slutade femma. Micael Brobergs häst hamnade i tredje par utvändigt och därifrån attackerade Kaj Widell i slutsvängen. Spurten räckte till alltså till en femteplats och 4.500 euro.
– Det var alldeles dåligt tempo för oss. Kurvorna är snäva och det var omöjligt komma fram till tätstriden. Spitcam Jubb gjorde ett bra lopp, sade Kaj Widell efter loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.