Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frick vid gott mod

Foto: Mia Törnberg/Ronden
Jim Frick mår efter omständigheterna bra efter onsdagens oturliga halkolycka. Foto: Mia Törnberg/Ronden

Jim Frick, 65 år har haft några riktigt tuffa dagar efter en halkolycka hemma i Knivsta i onsdags. Han återhämtar sig nu på sjukhuset efter lårbensbrott och höftoperation.

Publicerad:

Jim hade varit ute på en liten tur i onsdags och skulle sedan bara gå en kort bit från bilen och till huset.
– Då halkade han på en isfläck och åkte på ändan. Han fick väldigt ont och jag hade inga möjligheter att flytta honom till bilen eller så. Det var bara att ringa ambulansen, berättar frun Åsa Frick Hälleberg.

På sjukhuset kunde läkarna konstatera ett brott på lårbenet och att dessutom höftkulan var krossad.
– Jim opererades under torsdagen och fick en ny höftkula. Han mår jättebra efter ingreppet, tar det hela med ro och är inte alls bitter. Redan i fredags fick han prova att stå upp och i dag ska Jim på rehabavdelningen för att få mera hjälp.

Hur länge blir han kvar på sjukhuset?
– Det blir nog några dagar eftersom de vill att han ska kunna klara det här med balansen själv först. Det är väldigt individuellt hur rehabträningen går, men läkarna säger att Jim har en bra muskulatur som ska hjälpa till.

Vad säger Jim själv om olyckan?
– Att det var oturligt. Han brukar nästan jämnt ha spikskor på sig utomhus, men inte den här gången eftersom det var så kort bit.

Det är trav för hela slanten på Jims sjuksal.
– Ja, han har sina tidningar och ser allt som går av travet. Så jag tycker nästan synd om hans ”granne”, avslutar Åsa.

Travronden önskar förstås Jim ett snabbt tillfrisknande!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.