Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frontalkrock med bil: "Änglavakt som lever"

Foto: MONTAGE/TR BILD
Foto: MONTAGE/TR BILD

Proffstränare Caroline Holm ligger inlagd på sjukhus.
Det efter en otäck bilolycka.

Publicerad:

Under tisdagen hörde Travronden av sig till 31-åriga Caroline Holm via SMS, för att se hur det var med henne efter en bilolycka. Under onsdagskvällen ringde hon upp, för att prata om den hemska olycka som hon var med om med sin privata bil i samband med en utflykt.
– Jag var med om en frontalkrock, men jag måste säga att det var otrolig tur inblandad. De i den andra bilen klarade sig bra, liksom den pojke jag var barnvakt till som satt i min bil. Det var jag som fick ta smällen, säger Caroline Holm från sjukhussängen på Hudiksvall Sjukhus.

Hon sövdes ner när hon kom in till sjukhus och opererades.
– Jag vet att de opererade magen, jag tror det var någonting med tarmarna, men jag är inte säker. Sedan hade jag hål i lungan, väldigt ont i ett knä och dessutom trodde jag att jag hade brutit foten, men det visade sig att den bara gått ur led. Jag har slangar överallt, påsar som hänger, och går på kraftig smärtstillande, men jag hade som sagt tur.

Vad minns du från olyckan?
– Inte alls speciellt mycket. Det mesta har jag fått berättat för mig i efterhand. Men jag har förstått att jag hade änglavakt som lever. Att ha varit med om en frontalkrock är inte roligt att tänka på. Jag fick ta smällen, och jag är glad över att pojken jag var barnvakt åt klarade sig bra, det gör mig lugnare.

"Totalt besöksförbud"

Vad säger läkarna om den närmaste framtiden?
– Jag vet inte riktigt hur de tycker och tänker. Jag har gjort en del framsteg, även om de är små. I dag kunde jag sitta upp i sängen, vilket var positivt. Men medicinerna jag tar har gjort mig väldigt trött, jag sover mig igenom dagarna. När det dessutom är totalt besöksförbud på sjukhuset med tanke på Coronaviruset, så gör det att dagarna blir än längre. Man blir väldigt rastlös i och med att man är van vid väldigt fysiskt arbete.

Hur sköts stallet nu när du är inlagd?
– Jag har alldeles fantastisk personal. Inför veckan hade jag fixat körschema och förberett, så den här veckan går det bra, de har dessutom fixat en ersättare till mig. Det är en enorm trygghet för mig att veta att de gör allting hundraprocentigt och att de vet vad de ska göra. Det gör att jag kan fokusera på min rehabilitering, även om det är klart att man hela tiden tänker på stallet och vill vara med så mycket man kan. Jag har så mycket kontakt jag orkar, med stallpersonal och hästägare.

"Kommer få ta sin tid"

När tror du att du får åka hem?
– Det är lite oklart. Det sker nog inte inom de allra närmaste dagarna, men i de här tiderna märker man att sjukhusplatserna är väldigt få och de vill nog att jag ska sköta mitt tillfrisknande hemifrån så fort det går, vilket jag inte säger direkt nej till heller. Så som jag förstår det ska jag lära mig hur slangarna och påsarna fungerar, så får vi ta det därifrån. Helgen eller i början av nästa vecka låter som rimligt för mig att komma hem, men sedan är det inte direkt så att man går och arbetar direkt. Det här kommer få ta sin tid.

Vi på Travronden önskar dig ett snabbt tillfrisknande - och lyssna på kroppen din!
– Tack så mycket, jag ska försöka tänka på det. Jag vill även passa på att hylla sjukhuspersonalen här på Hudiksvall Sjukhus. De har varit helt fantastiska, verkligen, säger Caroline Holm.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.