Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Fyra montélopp samma tävlingsdag

Foto: ANNA PERSSON
Foto: ANNA PERSSON

2004 reds det första montéloppet med totalisatorspel i Sverige. Sedan dess har intresset ökat, inte bara i Sverige utan i hela Norden.
I Sverige rids vanligtvis ett, möjligtvis två montélopp per tävlingsdag.
Under lördagen reds hela fyra stycken – på Drammen travbana i Norge.

Publicerad:

Det var norskt mästerskap för montéryttare som avgjordes på Drammen travbana. 15 deltagare ställde upp, däribland rutinerade Kristine Kvasnes, Liv Pedersen och Siv Emilie Lövvold. Segern kom däremot inte att gå till någon i den trion, utan istället gick förstaplatsen i mästerskapet till Bergens Linda Elisabeth Larsen. Med en seger, en andra-, och en tredjeplats på sina tre ritter, kunde hon konstatera att hon var bäst.
– Helt sjukt. Det är mycket känslor nu. Jag red lika många hästar i dag som jag ridit sedan nyår, bara en sådan sak. Jag är nöjd med att rida i Bergen och på Forus, jag har tyvärr inte tid till att satsa på ryttarkarriären, sade Larsen efteråt.
Tvåa i mästerskapet slutade Amanda Robertsen och trea blev Josefine Eilertsen.
I Sverige avgörs SM för montéryttare under SM-dagen på Åbytravet. Där rids det till skillnad från i Norge bara ett lopp för att få fram segraren. Samma tävlingsdag avgörs även SM för montéhästar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.