Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galactica fyra i årsdebuten

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

På lördagskvällen var det dags för kulltoppen och förra årets Stochampionats vinnare Galactica att göra årsdebut. Och Malin Bergströms stjärna slutade till sist fyra i mål.

Publicerad:

Galactica (e.Super Photo Kosmos) gjorde sin senaste start i november i Breeders Crown på Sundbyholm och har varit stationerad på Grosbois sedan en månad tillbaka. På lördagen väntade så årsdebut tillika stoets första utländska start i belgiska Mons. 

Elva hästar fanns med i loppet över 2850 meter och Galactica stod på 25 meters tillägg med bland andra toppstammade Brillantissime. Nils Vandenberghe i sulkyn bakom Galactica gav stoet ett fint lopp i mestadels tredje- och andra utvändigt. Ekipaget styrde på i tredjespår i sista sväng och såg för en stund segermogen ut. Avslutningen ebbade dock ut och femåringen blev fyra på tiden 1.15,8/2.875 meter. Segrade gjorde storfavoriten Brillantissime och Pierre Vercruysse.

Den samlade prissumman i loppet uppgick till 7.200 euro.

Hur den fortsatta matchningen för Galactica är ser ut är oklart,  men Malin Bergström har i en tidigare intervju med Ronden nämnt Stoeliten på Solvalla under elitloppshelgen som ett tänkbart långsiktigt mål.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.