Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Galopp för Bold Eagle – efter stora startkaoset

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Omstarter och avbrutna starter. Elitloppets första försök förvandlades till rena parodin. När loppet väl kom i gång galopperade Bold Eagle bort sig direkt och i stället gick segern till Norge.

Publicerad:

Lionel och Göran Antonsen hamnade i dödens och hade inga problem med att plocka ned ledande Dreammoko över upploppet. Segertiden skrevs till 1.09,7.
– Han var så jäkla fin. I sista sväng var jag hundra procent säker på seger, sade Antonsen.

Där bakom höll Dreammoko till andraplatsen medan Up and Quick och Takethem slutade trea respektive fyra. Efterspelet kom att handla om något annat än vilka som tog sig till final.

Närmare bestämt om kaoset som föregick loppet. Först hade Maori Time fel spår bakom bilen, sedan orsakade Björn Goop en omstart. Under tiden ägnade sig en het Bold Eagle mest åt galopp och Franck Nivard kunde inte hålla hästen lugn.

Den store elitloppsfavoriten skulle få ett lugnare försöksheat i år, men blev het och spillde massor av energi. När loppet till slut kom i gång i det fjärde försöket felade Bold Eagle bort sig redan i ingången till första sväng.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.