Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gävletravet laddar för galen fredag

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Gävletravet med sportchef Mathias Gustafsson i spetsen hoppas på en stor publik under tävlingsdagen "Crazy Friday" som går i samband med Gävle Stadsfest. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

"Crazy Friday". Det är vad som väntar när Gävletravet bjuder in till en lite annorlunda tävlingsdag med V65-spel på fredag. 
– Vi har skruvat på propositionerna och hoppas att det ska falla väl ut, säger sportchefen Mathias Gustafsson. 

Publicerad:

De inom spelarkåren som efterlyst originella och mer svårlösta travlopp får sitt lystmäte på fredag. På Umåker ställs varmblod mot kallblod och på Gävletravet står "Crazy Friday" för dörren. Ett nytt koncept som får sin premiär i samband med V65-tävlingarna under lunch- och eftermiddagen.
– Inför varje säsong sitter vi ner tillsammans i ledningen och tittar på tävlingskalendern för året. Nytt för i år var att vi fått fredagsluncher och i stället för att köra på som vanligt tänkte vi göra något nytt och sticka ut lite grann, säger Mathias Gustafsson.

Resultatet blev Crazy Friday som består nio lopp där propositions-skrivaren Gustafsson tagit ut svängarna. Bland loppen finns bland annat en supersprint för kallblod, ett lopp för kuskar som vann högst fem sulkylopp 2018, två lopp med 40 meters tillägg, och ett race med fördel för kuskar som körde högst 50 sulkylopp i fjol. 
– Vi har provat enstaka lopp förut med lite annorlunda propositioner men det har inte varit någon succé. Nu tänkte vi att vi testar hela dagen och så får vi se hur det tas emot. 

Och nog verkar konceptet ha fallit i god jord hos de aktiva, åtminstone sett till antalet anmälningar. 
– Jag är nöjd, man är alltid orolig hur det ska slå men av nio lopp blev sex fulla och det var gott om anmält till flera av loppen.
För banan kan tävlingarna bli en indikation på hur man ska tänka inför framtiden. 
– I loppet med fördel för kuskar som kört högst 50 lopp har åtta av de tolv startande en lite mer orutinerad kusk. Det var många anmälda dit och det finns kanske en efterfrågan för fler sådana lopp, säger Gustafsson. 

Gustafsson hoppas att även spelarkåren och publiken är med på tåget på fredag.
– Vi håller tummarna för att spelarna gillar upplägget och när det gäller publiken så är det Gävle Stadsfest här onsdag till lördag. Förhoppningen är att många som ska dit på kvällen väljer att inleda dagen hos oss. 

Tävlingarna inleds klockan 12.45 och banprogrammet finns bifogad som pdf-fil under "relaterade filer" i denna artikel.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.