Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gimpanzee förlängde sviten

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Gimpanzee fortsätter att imponera i Marcus Melanders regi. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Med tre kvallopp i kroppen årsdebuterade Gimpanzee i måndagens final av Empire Breeders Classic. Och gjorde som han brukar. Marcus Melanders häst ståtar nu med tio segrar på lika många starter.

Publicerad:

Treårige Gimpanzee (e. Chapter Seven) inledde som tredje häst invändigt, men halvvägs till mål styrde Brian Sears ut i andraspår. Ledande Mr Vicktor fick snart bekänna färg och i mitten av upploppet var striden avgjord.

I mål skilde det sedan mer än tre längder mellan hästarna och segertiden för Gimpanzee skrevs till 1.10,9 över 1.609 meter. 
– Han har gjort allt vi har bett honom om hittills i karriären. Marcus och hans team har gjort ett fantastiskt jobb. Det är en fröjd att köra honom, sade Brian Sears i vinnarcirkeln.

Empire Breeders Classic kördes i år utan försök med ett förstapris på drygt 107.000 dollar i finalen. I fjol segrade Gimpanzee i sina samtliga nio starter och sprang in närmare 600.000 dollar. Hästen är uppfödd av Order by Stable och ägs av Stall Courant och SRF Stable.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.