Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Glada miner hos Sleipner

Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75
Foto: Claes Kärrstrand/Kanal 75

Under tisdagen kom Svensk Travsport ut med ny information kring justeringarna i kallblodspropositionerna inför 2018. Justeringar som Travklubben Sleipner tar emot med öppna armar.

Publicerad:

De fasta kallblodspropositionerna har varit ett hett samtalsämne bland tränare och ägare. Inför 2018 väljer Svensk Travsport att göra en del förändringar i propositonerna. På Travklubben Sleipner är det goda miner sedan informationen om de nya kallblodspropositionerna blev offentlig.
– Vi har haft en lång process där vi på Sleipner tillsatte en arbetsgrupp för att ta fram ett förslag som vi senare gick vidare till Svensk Travsport med. Ett förslag som ST tittat på och jämför man resultatet med vårt förslag har vi fått med väldigt mycket. Vi är väldigt tacksamma över att ST tittat på förslaget och tagit del av det. Allt vi önskat kom inte med, men väldigt mycket, säger Marita Arvidsson, ordförande i Sleipners riksstyrelse.

Era tankar kring att det blir mer prispengar att tävla om?
– Det har också varit en demokratisk process i vår organisation där vi också lämnat ifrån oss idéer för vad vi vill lägga våra pengar. För varmbloden blir det en satsning på treåringarna, men vi har valt en annan väg och ville inte uteslutande lägga pengarna på de treåriga kallbloden utan ville satsa på både bredd och elit. Vi är väldigt nöjda med resultatet, särskilt över den nya satsningen som kommer heta kallblodsserien.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.