Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Global Adventure fortsatt obesegrad – tog femte raka

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Global Adventure. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Under onsdagskvällen blev startfältet till Svensk Uppfödningslöpning klart. Svante Båth firade fina framgångar och kvalade in alla sina fyra hästar.

Publicerad:

Svampenvinnaren Global Adventure är fortsatt obesegrad efter fem starter. I det första av Solvallas två uttagningslopp till Svensk Uppfödningslöpning ledde tvååringen hela vägen. Det blev dock hårt i mål sedan stallkamraten Alien Kronos utmanat hela vägen in.
– Gör hästarna på det här sättet och har tjänat över 800.000 kronor i mitten av november som tvååringar då är det något extra. Hästen "gick på toaletten" 200 meter från mål och var inte alls fokuserad, men när Alien Kronos kom upp utvändigt sträckte han på sig, säger Erik Adielsson.

Vidare till final:
Global Adventure – Svante Båth
Alien Kronos – Svante Båth
Master Of Trix – Mattias Djuse

I det andra uttagningsloppet blev det en ny dubbel för Svante Båth. Hans Bythebook stod för en härlig avslutning och kom i mål på snabba 1.12,7a/1640 meter för Örjan Kihlström. Vidare till final gick också stallkamraten Muscle Valky och Sten O Jansson Belker.
– Det var en fin insats. Hästen är väldigt enkel att köra och det blir spännande att se vad han kan göra, säger Örjan Kihlström.

Vidare till final:
Bythebook – Svante Båth
Muscle Valky – Svante Båth
Belker – Sten O Jansson

Svenske mästaren chanslös

Onsdagens V86-värdskap delades mellan Solvalla och Bergsåker. På den senare banan startade den svenske mästaren i monté, Order to Fly, på nytt under sadel, men var chanslös mot överlägsne Donners Am (e. Infinitif) som startade 20 meter framför. Femåringen tog sin tredje seger på lika många starter i disciplinen och reds den här gången av Emilia Leo. Segertiden skrevs till 1.14,4 över full väg.

Pihlströms italienska ledde hela vägen

Efter sex försökslopp var det på onsdagen dags för final i Norrlands Elitserie för ston. Här gick segern till Markus Pihlströms fyraåriga nyförvärv Vanessa F.B. (e. Ganymede) som ledde från start till mål för Ulf Eriksson. Italienskan vann utan prut på 1.15 blankt över medeldistans och tog sin första seger i hemmatränarens regi. Förstapriset uppgick till 150 000 kronor.

Digital Ink en vinnare igen

Spets och slut var segerreceptet även i kvällens snabblopp. Digital Ink (e. Super Photo Kosmos) var tillbaka i gammalt gott slag och spårade runt om med Ulf Eriksson i sulkyn. Queer Fish försökte att gå i närkamp över upploppet, men kom aldrig närmare än en halv längd. Segern var Digital Inks första sedan i mars månad och i och med förstapriset på 70 000 kronor är nioåringen nu sexfaldig miljonär. Klockan i mål visade 1.11,6 över kort distans.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.