Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Goop bakom stjärnan

Foto: STALLTZ.SE/TR BILD
I lördags kom Green Manalisfi fram till Stefan Melanders träningsanläggning. Björn Goop får chansen bakom hästen i kvalet till Kungapokalen. Foto: STALLTZ.SE/TR BILD

Det blir Björn Goop som får köra Melanders storstjärna i kvalet till Kungapokalen.

Publicerad:

Det är fyraårige Green Manalishi (e. Muscle Hill) vi pratar om. Så sent som i lördags anlände hambletonianfemman till Stefan Melanders träningscamp utanför Enköping. Och ”Tarzan” berättar i dagens krönika i Expressen att hästen ska ut i Kungapokalen och även om kuskvalet.
– Nästa fredag går kvalen till Kungapokalen, där får han Björn Goop i sulkyn. Hästen ser verkligt fin ut i kroppen. Jag räknar med att hinna känna på honom i två jobb innan det är dags för lopp.

Fredagen den 24 april avgörs kvalloppen till Kungapokalen och Drottning Sivias Pokal på Åby med förstapris på 125.000 kronor. Det handlar om 2140 meter med bilstart. Finalerna körs den 9 maj med en miljon i förstapris i båda fyraåringsfinalerna.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.